Det moderne kontor i Danmark

I Danmark arbejder vi som hovedregel 37 timer om ugen, og dette betyder, at arbejder man på kontor bruger man mange af sine vågne timer her. Mange kontorer er hoppet med på den minimalistiske bølge og er også papirløst.

Dette er et fint arbejdsmiljø og ser garanteret også fancy samt smart ud, men fremmer det mon kreativiteten blandt medarbejderne? Næppe.

Så er der også nogen der hopper helt over i den anden grøft og gør kontoret til et museum med dyre kunstværker og store malerier – dette passer garanteret til nogle arbejdspladser, men som regel vil man bare gerne have lidt fint at se på, så det ikke er så kedeligt at være på arbejde. Vi har fundet frem til den ultimative løsning til jer som ikke koster kassen, men har en enormt god effekt på de lokaler løsningen implementeres i.

2

Vores løsning på det moderne kontor

Det er blevet super moderne med trykte billeder på lærred, som var det ”rigtige” malerier det skulle ligne. Denne løsning er nem at lave og koster langt fra kassen. Det fede ved denne løsning er, at man kan bestemme sin kunst selv. Man er ikke tvunget til at se på et eller andet som man egentlig synes ser kedeligt ud efter kort tid, men ikke kan skille sig af med fordi det har været rigtig dyrt. Her kan man lave det man synes er fedt i nuet og så skifte det ud løbende, når man får trang til noget nyt kunst på væggene.

Men hvad skal man så få trykt på sit lærred, hvor mange og hvor stort? Der er faktisk næsten ingen grænser kan vi læse os frem til. Det nævnes godt nok i et indlæg som beskriver hvor man finder billige foto på lærred forhandlere at det maks må være tre meter bredt og ikke kan være mindre end 20 centimeter.

Men okay, på et kontor er der nok også behov for billeder der er lidt større end 20 cm.

Med hensyn til motivet, er det selvfølgelig smartest at vælge noget man ved man kan klare at se på i over en uge. Det kan være man har et fællesbillede fra firmaet, eller et farvetema der kan forstærkes med fotolærrederne.

Man kan også gå mere neutralt og tage nogle naturmotiver eller dyrebilleder fra naturen, for at holde sig på noget der er forholdsvist tidsløst. Dette fungerer generelt set rigtig godt på de fleste arbejdspladser. Hvis man har et firmalogo eller noget er det også en god idé at trykke.

Flere undersøgelser viser at et kreativt arbejdsmiljø avler gode idéer fra medarbejderne og dette giver god anledning til at investere i nyt kunst til væggene.

Læs også dette indlæg med 10 ideer til, hvordan kontorindretningen kan være med til at gaven kreativiteten: http://www.inc.com/ss/jessica-stillman/10-office-design-tips-foster-creativity