El cyklen – den tekniske del

Elektriske cykler kommer i en række forskellige stilarter. Ligesom almindelige cykle, er der forskellige modulstørrelser for at imødekomme forskellige rytter størrelser. For eksempel er en eZee Cadence designet til en afslappet, oprejst cykeltur, mens eZee Torq er designet til en mere aktiv , sporty kørestil. El-cykler kommer i forskellige antal hastigheder, og med forskellige komponenter, ligesom almindelige cykler.

El-cykler er også forskellige, når det kommer til de tre hoveddele, der gør dem elektriske: cyklens motor, batteri og controller. De kommer også som komplette DIY elektrisk cykel motor kits.

Motoren

Nogle el-cykler har en ekstern kæde-drevet motor monteret på siden af cyklen, der trække baghjulet. De fleste el-cykler har en intern motor, hvor motoren er placeret i centrum af det forreste- eller bageste hjul. Motorer kommer også i en bred vifte af styrker, fra 200W til 700W, afhængig af din anvendelse af den elektriske cykel, kan en mere kraftfuld motor være nødvendig, eller det kan være helt unødvendigt med en kraftig motor til dit formål.

Batteriet

El-cykler bruger generelt en af ​​tre typer batterier: blybatterier, nikkel-metalhydrid- batterier eller lithium- ion-batterier. Mere moderne el-cykler bruger NiMH-eller litiumbatterier. Nogle modeller af cykler lader dig vælge mellem den ene eller den anden, mens andre kræver et meget specifikt batteri.

Controlleren

Styringen er der, hvor du kan betjene den elektriske assistance, som din el cykel tilbyder. Controllere kommer i mange forskellige stilarter, og alle af dem er placeret på styret for brugervenlighedens skyld. Der er to primære controllere. Der er gasspjæld-baserede controllere, og pedal aktiverede controllere. Throttle -baserede controllere arbejder med en simpel gasspjæld mekanisme. Gashåndtaget vil enten være en twist-grip type eller en tommelfinger-presse type. Med et gasspjæld, skal du blot trække dig tilbage eller trykke på gashåndtaget for at modtage den elektriske assistance. Nogle el-cykler kræver intet mere end at aktivere gashåndtaget , for at du kan køre uden pedalerne. Andre kræver, at du træder forsigtigt i pedalerne for at aktivere gashåndtaget. Dette sker for at beskytte batteriet over tid, og at sikre, at du får en god elektrisk cykel, der holder længe.

Pedal aktiverede systemer tilbyder elektrisk assistance, når du trykker ned på pedalerne. Der er ingen gasspjæld til stede. El-cykler med pedal aktiverede systemer har en controller monteret på styret, som lader dig justere niveauet, som du modtager, når du træder i pedalerne.

Nu hvor du forstår, hvad der gør en elektrisk cykel, Står du med den opgave, at beslutte, hvad der er den bedste elektrisk cykel for dig. Der er mange ting at tage stilling til, inden/når du køber en el cykel, så tænk dig om. Se gode modeller af el cykler her.