Far og søn tid med fjernstyrede både

Vi har i Danmarks masser af steder, hvor man kan sejle med fjernstyrede både, og bådene rummer et hidtil uudnyttet potentiale.

Få lande har så meget adgang til vand som Danmark, og glæden ved vandet og vandsport kan starte i en meget tidlig alder.

De seneste år har de fjernstyrede droner haft en stor fremgang.

36e6816b-719b-4522-b6fd-75149557e25f_drone

Dette skyldes de store muligheder der er i droner. De bruges blandt andet til konkurrence race og til at filme fra luften. Brugen af droner i konkurrence race er stadig ikke på højt plan.

Droner er en betegnelse for at luftfartøj der ikke er bemandet, og som kan bruges flere gange. I professionelle kredse kalder man dem for UAV (unmanned aerial vehicle).

Droner er gode til det de gør altså billeder fra luften, men til race eller bare som legetøj har den begrænsninger. Der er en hel del love på området om hvad man ikke må gøre med en drone, fordi den bevæger sig i luftrummet.

Droner har også en naturlig begrænsning når de kommer tæt på jorden. De er skrøbelige og tåler ikke vand, så det er med meget stor risici at flyve tæt på jorden.

Læs en fin gennemgang af droner til sønnike her.

Fjernstyrede både har et endnu ikke opdaget potentiale.

Især på grund af, at Danmark har så mange mulige steder at sejle med disse både. I forhold til Danmarks størrelse har vi som land utrolig meget kyststrækning, søer, åer og andre vandløb.

Dette muliggør brugen af fjernstyrede både stort set alle steder.

De fjernstyrede både har potentiale inden for mange forskellige typer brug, og det er mest af alt fantasien der sætter grænser for udnyttelsen af disse. Det gælder områder, hvor dronen har sine naturlige begrænsninger ved fx at filme vandsport eller fiskeri.

Fart gennem bølgerne med hurtige både

De fjernstyrede både har alt andet lige større mulighed for at blive brugt i konkurrence sport.

Allerede nu findes der konkurrencer forskellige steder, men ikke noget på et mere etableret plan som man ser fx med racerbiler.

Bådene har dog et stort potentiale fordi, at enhver havn, sø eller svømmepøl kan forvandles til et stadion. Alt det kræver er at man er mere end en og at man laver en bane.

Sjov for hele familien

At sejle med fjernstyrede både er en fantastisk type underholdning for hele familien. Der findes et hav af forskellige modeller, hvad enten de skal være store eller små.

De findes også i mange forskellige prisklasser. De lidt dyrere både kan anvendes på lidt mere bølget vand.

Sjov, race eller anden udnyttelse er ikke begrænset til en bestemt aldersgruppe. Unge som voksne kan underholdes. Selv børn helt ned til 3-5 år kan benytte sig og underholdes af dem. Det er dog vigtigt at man vælger den rette båd til den rette aldersgruppe.

Hvis man ønsker en båd til en 5-årig vil jeg nok vælge en båd i den billige ende til at øve sig på.

Til en sådan opgave er denne båd perfekt.

810x540.15072.zx-7002-lg-1-_1
Billedet er fra rigtigedrenge.dk

Denne båd er lidt af en allround båd, da den kan benyttes af alle aldersgrupper, den er godt bygget og den er billig. Det gør den særlig velegnet til børnefamilier, som vil prøve kræfter med fjernstyrede både.