Online Harddisk – Fyld skyen med filer

De fleste kender til fænomenet, at man er ved at løbe tør for plads på sin computer. Man har for mange filer, billederne fylder for meget, eller også er harddisken simpelthen bare bagud for sin tid – den er for lille! Mange vælger at tilkøbe ekstra plads i form af nye harddiske, som fysisk sættes i computeren for derved at forøge kapaciteten. Denne løsning er også ganske udmærket, men alternativer i dag gør kapacitetsforøgelse både mere fleksibel, sikker og billigere i den lange ende.

Det alternativ, denne artikel vil beskrive, kaldes en Online Harddisk. Som det måske ligger i ordet, så det en harddisk, der ligger online – altså i cyberspace, i skyen eller hvordan man end vælger at forstå det. Denne form for harddisk giver nogle af de førnævnte fordele. Sikkerheden er større i og med, at data ikke ligger fysisk på en skrøbelig mekanisk HDD, som de fleste harddiske, der bliver solgt i dag, er. En anden ting ved en online harddisk er, at den er hyper-fleksibel.

Læg det i skyen – smart med online tilgang

I og med, at den ligger i skyen, så kan du få tilgang til den, og dermed dine filer, uanset hvor du er henne – så længe du har internet naturligvis. Dette giver en fleksibilitet, som den fysiske harddisk har svært ved at konkurrere med, da den er afhængig af en strømkilde samt en computer, der kan administrere den.

Denne udvikling med at sende sine data ud af hjemmet og over på sikre datacentre er en generel udvikling, der sker inden for dataopbevaring. Mange nye tjenester er baseret på ’skyen’ og af velkendte tjenester kan nævnes Spotify, WiMP eller NetFlix. Alle tjenester som opererer i skyen. Og denne udvikling er ved at stedfeste sig i de private forbrugere i form af f.eks. netop den online harddisk eller online backup for at nævne et andet eksempel.

I og med at udviklingen for det mobile marked – tanken om, at man kan arbejde når som helst og hvor som helst – er stadig voksende. Derfor stiger behovet for at kunne have sine arbejdsopgaver eller projekter med på farten. Og til dette er en online harddisk ideel, da du dermed kan have alle dine filer med dig, uanset om du sidder på havnen med benene ud over kajen, i toget eller i udlandet.

En anden udvikling, der sideløbende med førnævnte, og som også bidrager til muligheden for at udnytte en online harddisk er den forbedrede internethastighedhed. I dag kan man mange steder i landet få fiberbredbånd – en måde at transportere data med lysets hastighed. Dermed sagt, at det er mange gange hurtigere ned de gamle coppernetværk. En hastighed på 20/20 eller 40/40 er ikke ualmindeligt, og enkelte steder kan man endda som privatperson få 1/1Gbit forbindelse til fornuftige penge. Disse super hurtige forbindelser hjælper os med at kunne udnytte skyen endnu mere og dermed skabe større muligheder for at lagre større datamænger (som billeder og videoer) i skyen. Og en god internethastighed, kan man sige er nødvendigt for at kunne udnytte en online harddisk – så des hurtigere internethastighed des større grund til at anskaffe sig én.

Af danske leverandører af online services så som online harddiske kan nævnes Onlime.

Læs mere:
recycling af computere

Nytænkning indenfor computere