Rekrutter dine medarbejdere med video interview på mobil app

Teknologien bliver ved med at skabe nye og overraskende scenarier, som få i deres vildeste fantasi havde forestillet sig. Scenarierne transformerer ofte nogle velkendte sociale situationer, hvor indholdet bliver givet en ny ramme. En af de nyeste skud på stammen er Joblicate, som har innoveret måden hvorpå virksomheder hverver medarbejdere.

 

Før år 2003 var der meget få almindelige mennesker, som havde forestillet sig, at de skulle foretage videoopkald, når deres børn gennemførte deres obligatoriske backpacktur i Australien og Sydøst Asien. På samme måde var der få virksomheder, som kunne gennemskue, hvor stor en revolution computeren ville skabe i deres arbejdsprocesser.

 

I starten erstattede computeren skrivemaskinen, senere overtog den regnskaberne før den til sidst tilførte virksomhedernes computere ny værdi ved at brande dem på internettet, erhverve vigtig data til videreudvikling af produkterne eller ved at digitalisere produktet.

 

work-rekruttering

 

Fællesnævneren for mange af de teknologiske nyvindinger er, at de også forandrer de sociale situationer, som de indgår i.

 

Ny måde at søge job på

Joblicate.com er ved at forandre og transformere en yderst velkendt situation for de fleste, nemlig den situation, hvor man søger et nyt job. De tilbyder virksomheder en ny rekrutteringsproces, som foregår igennem deres app.

 

Joblicates app gør, at ansøgerne i stedet for at skrive de to obligatoriske sider, med henholdsvis en motiveret ansøgning og et CV, så laver deltagerne en video, som bliver sendt til virksomheden, hvor de fortæller om dem selv og deres baggrund.

 

Fordelen ved at rekruttere på denne måde er, ifølge Joblicate selv, at virksomheden får et mere detaljeret og nuanceret indtryk af ansøgeren, fordi de også får et lille indblik i ansøgeren personlighed igennem videoen.

 

Derudover er der en intern social funktion indbygget i i appen, som giver de medarbejdere, som er involveret i ansættelsesprocessen, mulighed for at give deres besyv med i forhold til ansøgerne uden at være tvunget til at sætte sig sammen. Derudover tager det også kortere tid for de medarbejdere, at gå ansøgningerne igennem. Joblicate er med andre et ord et miljø, som tager sig af hele rekrutteringsprocessen fra modtagning af ansøgninger til indkaldelsen af ansøgerne og derudover letter koordineringen og det administrative arbejde.

 

Udfordringerne ved jobrekruttering

Engang var kravene til jobansøgere, at de skulle være arbejdsomme, punktlige og vise respekt for autoriteterne. Der er sket meget siden samfundet var et industri- og produktionssamfund, hvor en stor del af arbejdsstyrken var placeret i fabrikker eller var landmænd og håndværkere.

 

I dag karakteriserer vi vores samfund som værende et videnssamfund. I transformationen fra industrisamfund til videnssamfund har arbejdsmarkedet forandret sig markant, fordi der bliver stillet høje krav til, at medarbejderne er indre motiveret, har den rigtige personlighed og leverer resultater.

 

Samtidig har kravene fra arbejdsstyrken også forandret sig til arbejdsgiveren, fordi det ikke længere bare handler om at skrabe penge med hjem til familien. Sociologerne skelner i mellem generation X og generation Y, fordi menneskers forventninger til livet, familien og karrieren har forandret sig.

 

Generation X bliver ofte associeret med 68-generation, men indbefatter faktisk mennesker, som er født i starten af 1960’erne og helt op til de tidlige 1980’ere og er typisk født i den vestlige del af verdenen. Deres første oplevelse med arbejdsmarkedet var, at det var svært at finde job og forventningen var, at det tog lang tid at arbejde sig op. De har en høj arbejdsmoral, som en følge af, at mindsettet, som siger, at livet ikke er ren leg.

 

Y-generationen derimod er født fra midten af 1980’erne og frem til starten af 00’erne. De adskiller sig fra X’erne ved, at de kun vil arbejde for noget som motiverer dem og et sted, hvor de kan gøre en forskel. De sætter dermed høje krav til virksomhedernes CSR-profil og engagement i verden og lokal samfundet

Det er den generation, som mange virksomheder skal til at rekruttere som værdifulde medarbejdere. Det er én generation, som er vant til at vise sig selv frem på de sociale medier og derfor ikke ville være intimideret af at skulle sende en video af dem selv i stedet for to siders papir.

 

Det perfekte match

Når både arbejdspladserne stiller højere krav til deres medarbejdere og medarbejderne til arbejdspladserne, så er det blevet endnu vanskeligere at skabe det perfekte match, hvor arbejdspladsen er tilfreds og generation Y ikke begynder at kede sig og lede efter det næste job.

En af virksomhedernes største udfordringer i dag er at fastholde, deres nøglemedarbejdere, fordi konkurrencen om den kvalificerede arbejdskraft er steget eksponentielt. Alle virksomheder i dag – jager det nye talent.

Virksomhederne vil i fremtiden være organiseret løsere og mere komplekst, for at kunne tilfredsstille de nye generationers og talenters krav og drømme om balancen i mellem fritid og arbejde. Samtidig stiller virksomhederne krav den anden vej, fordi det aldrig har været vigtigere for vidensarbejderne at kunne holde flere bolde i luften og balancere deres arbejdsliv, fordi deres arbejde kan udføres alle steder og teknologier som smartphones og computere udvisker grænsen i mellem fritid og arbejde.

Det er i dette arbejdsmarked, at Joblicate håber at kunne hjælpe til med at skabe endnu flere perfekte matches for virksomhederne og ansøgerne.

Nyheden er fundet hos netkablet.dk.