Sådan bygger du selv din computer

Før i tiden var det meget populært, at folk selv bygget deres computere.

Der var rigtig mange penge at spare og samtidig var det let for de lidt erfarne folk selv, at skifte deres komponenter ud i deres computer, så de ikke behøvede at skulle ud at købe en helt ny computer.

I stedet kunne de vælge kun at skifte deres grafikkort eller deres processor, så den lige blev den tand hurtigere.

I dag bygger mange stadig selv deres computer og der kan godt stadig være penge at spare på den front. Samtidig er der også noget unikt ved selv, at samle ens computer og vide at ingen andre har præcis den samme. Det giver også en frie muligheder for selv at vælge, hvad man gerne vil have af specifikationer og komponenter i sin computer.

gameart

Skal processoren eksempelvis være fra Intel eller AMD? Ofte er folk tilknyttet et af mærkerne og har svært ved at gå over til konkurrenten, hvis de først har brugt et af mærkerne i en tidligere computer.

Bærbar vs. stationær computer

Det kan både være rigtigt og forkert at købe en bærbar computer eller en stationær computer. Hvad skal du eksempelvis bruge din computer til? Er det kun til skoleprojekter og ikke særlig tunge programmer, vil en bærbar computer i langt de fleste tilfælde være en god løsning.

Skal du derimod også bruge din computer til at trække tunge spil og spille sammen med dine venner, vil det bedre kunne betale sig for dig, at investere penge i stationær computer.

Ulempen ved en stationær computer fremfor en bærbar computer er, at den ikke er særlig nem at transportere, i forhold til en bærbar computer. En ting der kan være afgørende for om valget skal være en bærbar eller en stationær computer. Prisen kan også være den afgørende faktor, og her kan refurb.dk anbefales.

Køb enkelte dele

Sørg for at købe dine komponenter ind i enkelte dele. Ofte kan det godt betale sig, at købe dem ind fra den samme webshop. Du vil klart få mest ud af dine penge ved at købe dine ting ind fra nettet, fremfor i en decideret forretning, hvor de forhandler computer elementer.

Komplett.dk er en ganske god side, der har computerdele og andet tilbehør til gode og attraktive billige priser. Samtidig har de et stort og et godt udvalg af forskellige processorer, de nyeste grafikkort og super hurtige ram. Alle tre ting som er ekstremt vigtige for at din computer bliver hurtig og kan trække de nyeste spil.

Derudover er der også nogle, der vælger at købe deres komponenter på udenlandske sider. Der kan være lidt flere penge at spare, men ofte skal du også bevæbne dig med ekstra tålmodighed, da du ikke vil kunne forvente at have dine bestilte ting inden for den kommende uge, men nok nærmere skal vente minimum en uge.

En ting du skal være opmærksom på eller i hvert fald bestille dine ting i god tid, således at du har fået dine ting hjem, når du skal bruge dem.

Når du har købt dine forskellige dele ind til din computer, er det letteste at starte med et komponent ad gangen. Sørg for at tage dig god tid og ikke skynde dig, da der ellers hurtigt kan gå noget galt.

Det første du som regel, skal have implementeret i din computer er din processor. Du skal her være forsigtig, da det er computerens kerne og den er meget følsom. Herefter kan du begynde at indsætte dine ram, dit grafikkort, harddiske og eventuel et CD/DVD drev.

Har du først prøvet det en eller to gange, vil du ikke finde det særlig svært fremadrettet og ofte kan en ny computer bygges på et par timer.

Spar tid og køb en færdig billig pc

Har du ikke selv lyst eller motivation til selv at skulle bygge din computer, vil du kunne finde en god billig PC i flere elektronikkæder. Expert.dk er en af disse kæder, der har et stort udvalg af færdigbygget stationære computere i deres butikker.

Det er absolut det bedste alternativ, hvis du ikke har nogle erfaringer med selv at bygge din computer og blot vil have en der er klar med det samme og hvor det hele virker som det skal.

Størstedelen vælger denne løsning, men mange bygger også stadig den dag i dag deres egen computer.