Sådan kan din laptop batteri holde længere

De fleste kender sikkert til at batteriet hurtigt løber ud på sin bærbare computer. Derfor vil vi komme med nogle gode tips til hvordan du kan få en længere batteritid på din computer.

Uanset om du ejer en Windows laptop eller kører et andet operativsystem, skal du følge disse generelle tips hvilket vil medføre at din laptop vil holde batteri længere mellem opladningerne.

4 batteri på laptop

Din skærm

Den største kilde til dræning af batteriet på de fleste bærbare computere er skærmen.Eller for at være mere specifik, skærmens baggrundsbelysning.Dette er, hvad giver dig mulighed for at se farverne på en LCD-skærm.

Flere moderne notebooks har LED-baggrundsbelysning, men selv disse bruger en rimelig mængde af strøm. Man kan blot ved at reducere skærmens lysstyrke tilføje 30 minutter eller mere til batteriets levetid.

Redigerer strøm indstillingerne

Som standard kan din bærbare computer være indstillet til “afbalanceret” under indstillinger i Windows i stedet for energisparer.  Det du skal gøre er at sørge for at operativsystemet gør sit yderste for at spare strøm, når det er muligt.

Det betyder, at du bør slukke skærmen efter en kort periode med inaktivitet, og slukke for harddisken eller endda lade computeren gå på standby, hvis intet synes at ske.

Hvis du ser på de avancerede strømindstillinger, bør du undersøge hvilke komponenter der bruge deres maksimale strømbesparende profiler (herunder på nogle bærbare computere, grafikkortet og Wi-Fi-adapter).

Deaktiver Wi-Fi og Bluetooth

Hvis du ikke bruger disse to enheder skal du deaktivere Wi-Fi og Bluetooth. Begge enheder kan bruge en rimelig mængde strøm, så det giver bedst mening at slå dem fra, når du er på batteri.

Lad ikke din laptop være permanent tilsluttet strøm

Det er ikke sundt for computerens batteri at være permanent tilsluttet strøm. Nogle producenter (herunder Sony og Lenovo) give et hjælpeprogram, der begrænser batteriet fra fuld opladning. Dette hjælper med at forhindre batteriet i at nedbryde.

Fjern unødvendige eksterne enheder

Efterlader man en disk i DVD-drevet er det en sikker måde at reducere batteriets levetid, da den kan starte op, når du for eksempel starter et vindue i Windows Stifinder. Ethvert USB tilbehør, såsom bærbare harddiske eller USB webcams vil også trække strøm, så afbryd dem, hvis de ikke skal bruges.

Få et andet batteri

Hvorfor ikke investere i et ekstra batteri? De er tilgængelige i mange bærbare computere, og du kan endda opleve, at din bærbare computer kan acceptere en højere kapacitet end oprindeligt.

F.eks. kan du billigt købe et ekstra laptop batteri hos Batteries-Online.dk.

Batterier er ikke designet til at kunne holde ligeså lang tid som levetiden af ​​den bærbare computer. Over tid nedbrydes batterier og efter flere års hårdt brug, vil du sikkert opleve at batteriet har 50 procent af sin oprindelige kapacitet og varer kun halvdelen af ​​tiden.

Opgrader til en SSD

Selvom du ikke vil se en enorm forbedring i batteriets levetid fra denne opgradering, vil det have den ekstra fordel, nemlig at din bærbare computer en frygtelig masse hurtigere.

Administrer din hukommelse

Hvis du er typen der har 10 eller endda 20 faner åbne i din browser, vil du opnå en længere batterilevetid ved lukke nogle af disse faner. Det samme gælder hvis du kører masser af programmer på samme tid.