Sådan kommer du i gang med at bruge Steam

Folk rundt omkring i verden har vidt forskellige hobbys. Nogle elsker sport eller musik, mens andre fascineres af computerspil. Er du en af dem, der elsker at sidde foran skærmen med fingrene på tastaturet og hørebøfferne på hovedet, er programmet Steam helt sikkert noget for dig. Det er et program, som anvendes til at spille, downloade og indkøbe computerspil.

Hvad er Steam

Programmet Steam er fremstillet af Valve Corporation. Udover at spille, downloade og indkøbe computerspil, kan det også anvendes til at skabe et netværk blandt brugerne. Programmet er gratis at installere, og der findes tilmed nogle gratis spil, som kan påbegyndes straks efter installationen.

Vælger du også at købe nogle spil, kan licensen til disse downloades helt uden brug af DVD, CD eller lignende. Det er en stor fordel, som gør programmet meget populært. Det er ligeledes en fordel, at du kan videregive dine licenser til andre brugere.

 

Nogle spil, som kan købes på DVD eller CD, tilbydes også som download fra Steam. Hvis dette ønskes, får du blot mulighed for at downloade licensen gennem din Steam-konto.

Utallige muligheder

Hvis du opretter en bruger i Steam, åbner det for mange forskellige muligheder. Du får som nævnt adgang til gratis spil samt til at købe og downloade dem. Men Steam er ikke blot et spilleprogram. Det er ligeledes et socialt medie, hvor brugere kan mødes og dele erfaringer samt gode råd.

 

Når du logger ind på din bruger, har du mulighed for at tilføje venner og derved følge med i hvad de anbefaler, spiller og køber.

Dette medvirker, at selv uerfarne spillere kan dygtiggøre sig på ingen tid. På trods af at spillerne befinder sig bag hver sin skærm, kan de være fælles om alt lige fra taktik til hver enkelt lille træk i spillet.

 

Programmet er let at finde rundt i. Under fanen ’Friends’ kan du søge efter mennesker, du kender og derefter tilføje dem. Under fanen ’My Profile’ har du mulighed for at skabe din helt egen unikke profil med oplysninger om dig selv. Her kan også indsættes et billede, så andre brugere kan genkende din profil for eftertiden.

Sådan opretter du en konto og aktiverer dit spil

For at komme godt i gang med at bruge Steam, er der nogle punkter, du skal gennemgå. For det første skal du oprette en konto. Ved oprettelsen af din konto skal du oprette et kontonavn, som ikke i forvejen er optaget. Derefter skal du vælge en adgangskode samt indtaste din e-mailadresse. Herefter mangler du blot at læse betingelserne og trykke ’opret min konto’.

 

Når kontoen er oprettet, modtager du en e-mail, hvori du skal bekræfte oprettelsen. Så skal du logge på kontoen, aktivere licensnøglen og installere spillet.

 

Du kan få hjælp til oprettelsen af din bruger samt aktiveringen af dine spil, hvis du klikker her. Linket sender dig videre til en E-gear.dk, som trin for trin guider dig til at komme godt i gang med Steam.

God fornøjelse!