Ticket to Ride Europa (spil anmeldelse)

Jeg er netop blevet introduceret til et nyt brætspil: Ticket to Ride Europa (dansk: Billet til at rejse med tog i Europa).

Der et rigtig godt brætspil, som jeg synes flere burde kende, og derfor vil jeg gerne bringe en anmeldelse af spillet her på Gameart.

Spilles gang og formålet med spillet

Formålet med spillet er at man skal bygge togbaner, som forbinder europæiske byer. Man trækker missionskort, og så skal man forsøge at fuldføre så mange missioner som muligt.

Der er også andre elementer i spillet som giver point til spilleren, og det er fx. den som har bygget den længste togstrækning, når spillet er slut. Det giver 10 point, og derudover kan man få point alt efter hvor mange strækninger man har bygget.

Ticket-to-ride-europe

Ticket-to-ride-europe (Billede fra Nordiskspil.dk)

Det bedste ved Ticket to Ride

Det bedste ved spillet er at det har elementer fra spillene Risk og Setllers of Catan. Det er to spil som er utrolig stærke i deres gameplay, og Ticket to Ride har lidt af det bedste fra disse to spilverdener. Fra Risk har vi ideen om missioner og at spillepladen er et verdenskort, hvor man skal “indtage” nogle områder med sine brikker.

Fra Settlers of Catan har vi elementerne omkring at man bygger veje, ligesom man bygger veje mellem sine marker og huse i Settlers. I Ticket to Ride er det blot togstrækninger man bygger, for at forbinde sine byger med sine tog.

Det har også en anden force, som går på at man ikke skal sidde og vente ret længe mellem det er ens tur. Der er et godt flow i spillet, i form af at man ikke skal gøre ret mange ting når det er ens tur. Enten trækket man kort, lægger en togbane, trækker missionskort etc. Det går rigtig hurtigt, og det er super, så man ikke skal sidde og vente lang tid – specielt når man er mange om spillet er dette en meget stor fordel.

Andre udgaver af Ticket to Ride spillet

Der findes en anden udgave af spillet som blot hedder “Ticket to Ride”. Det er det oprindelige spil, og her er spillepladen Nordamerika i stedet for Europa. Det mangler dog nogle af de elementer som er udviklet specielt til Europa udgaven.

Det er fx. en feature med at man har tunneller, som gør det lidt ekstra svært at bygge visse strækninger, og så er der også en feature med at man skal bruge lokomotiver til at bygge nogle af de specielle strækninger, som heller ikke er med i den originale udgave af spillet.

Karakteren til spillet

Vi giver Ticket to Ride Europa 8/10 i rating, hvilket er meget højt. Der kunne have været flere måder man kan drille hinanden på med special kort man kan lægge som fx. moat-kortet i Dominion spillet, men det er et helt igennem gennemført spil, som helt sikkert bliver en klassiker i mange år frem.

Er du frisk på at prøve dig med spillet, så sørg for at købe EUROPE udgaven af Ticket to ride. Det er klart den sjoveste, og dermed får du også lidt mere styr på geografien -selvom kortet dog ikke helt passer med hvordan verden ser ud sådan proportionelt 🙂